ΑΝΤΙΡΙΔΕΣ

ΑΝΤΙΡΙΔΕΣ

Διαχρονικό σύστημα τέντας. Μια ασφαλής και διαδεδομένη επιλογή για την κάλυψη του μπαλκονιού, της αυλής, του ρετιρέ σας και όχι μόνο

Διαχρονικό σύστημα τέντας. Μια ασφαλής και διαδεδομένη επιλογή για την κάλυψη του μπαλκονιού, της αυλής, του ρετιρέ σας και όχι μόνο. Προστατεύει από ήλιο, νερό και αέρα. Για την τοποθέτηση της χρειάζονται δύο σημεία στήριξης, ένα στον τοίχο/μαρκίζα απ’ όπου θα ξεκινάει η τέντα και ένα στο σημείο κατάληξης. Απλός σχεδιασμός που προσφέρει την μέγιστη χρηστικότητα αποτελώντας μια αξιόπιστη, λειτουργική και αναλογικά οικονομική λύση.
Τα δομικά στοιχεία της συγκεκριμένης κατασκευής είναι ο άξονας, ο μειωτήρας, οι αντιρίδες, το πανί και το αντίβαρο.

Ο άξονας είναι η σωλήνα που έχει τυλιγμένο πάνω της το πανί και τοποθετείτε κατά μήκος της επιφάνειας (τοίχου/μαρκίζας) που θέλουμε να καλύψουμε. Στον άξονα επίσης μοντάρεται ο ειδικός μειωτήρας και το κουζινέτο της τέντας που πραγματοποιούν την κίνηση της τυλίγοντας/ξετυλίγοντας το πανί.

Το άνοιγμα του συστήματος επιτυγχάνεται με την χρήση των αντιρίδων, κάθετων προς τον άξονα αλουμινένιων λευκών ή σιδερένιων γαλβανιζέ σωλήνων 1” (η επιλογή ανάμεσα σε αλουμίνιο και γαλβανιζέ σίδερο θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της τέντας και απαιτούμενη αντοχή της) που λειτουργούν ως οδηγοί για το άνοιγμα/κλείσιμο της τέντας.

Το αντίβαρο της κατασκευής είναι μια σιδερένια γαλβανιζέ σωλήνα 1” ή 1 ¼ “ ίδιου μήκους με τον άξονα, που περνάει μέσα από μια ειδικά διαμορφωμένη θήκη στο τελείωμα του πανιού κάλυψης (στο σημείο όπου ξεκινάει η χαρακτηριστική κυματιστή ή ίσια γλώσσα) και φέρει πάνω του τα ράουλα (ροδάκια κίνησης) που είναι υπεύθυνα για την κύλιση της τέντας πάνω στις αντιρίδες συνδέοντας το πανί με τον βασικό σκελετό της.
  • +
  • Σταθερή
  • Όταν βρίσκεται τεντωμένη στο ασφαλιστικό της αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά συστήματα σκίασης
  • Εύκολο ανέβασμα και κατέβασμα χωρίς ιδιαίτερο βάρος ή αντίσταση
  • Οικονομική λύση

  • -
  • Είναι ασφαλής κατασκευαστικά όταν βρίσκεται κουμπωμένη και τεντωμένη στα ειδικά ανταλλακτικά κατά το πλήρες άνοιγμα της, ή όταν βρίσκεται πλήρως ανεβασμένη, όχι όμως στα ενδιάμεσα σημεία
  • Συμμετοχή κατά την διαδικασία κουμπώματος
  • Οι αντηρίδες παραμένουν ορατές (μόνιμο δομικό στοιχείο) όταν το σύστημα είναι ανεβασμένο