ΤΕΝΤΑ ΚΟΥΡΤΙΝΑ

ΤΕΝΤΑ ΚΟΥΡΤΙΝΑ

Το πιο διαδεδομένο κάθετο σύστημα σκίασης και προστασίας. Απλή κατασκευή, τρομερά ανθεκτική.

Το πιο διαδεδομένο κάθετο σύστημα σκίασης και προστασίας. Απλή κατασκευή, τρομερά ανθεκτική. Βρίσκει εφαρμογή σε πέργκολες, μπαλκόνια, αυλές και γενικά όταν επιθυμούμε κάθετη κάλυψη του χώρου μας με την χρήση τεντόπανου. Προστατεύει από νερό, αέρα και ήλιο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως διαχωριστικό κάλυπτρο χώρου (π.χ. πλαϊνές τέντες μπαλκονιών) για να χαίρεστε τον χώρο σας χωρίς να τραβάτε τα ενοχλητικά βλέμματα.

Το ύφασμα κάλυψης υπάρχει η δυνατότητα να είναι τυφλό (μόνο πανί), με παράθυρο (με χρήση ειδικής διάφανης ζελατίνας), ή τον συνδυασμό των δύο με μονταρισμένο καπάκι στο μέγεθος του παραθύρου που ράβεται μαζί με την τέντα και ξετυλίγεται κατ επιλογήν. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να απολαύσετε ταυτόχρονα την θέα που προσφέρεται στον χώρος σας και την παράλληλη μόνωση του από νερό και αέρα.
Τα δομικά στοιχεία της συγκεκριμένης κατασκευής είναι ο άξονας, ο μειωτήρας, το πανί και το αντίβαρο. Ο άξονας είναι η σωλήνα που έχει τυλιγμένο πάνω του το πανί και που τοποθετείτε κατά μήκος της επιφάνειας (τοίχου/μαρκίζας) που θέλουμε να καλύψουμε. Στον άξονα επίσης μοντάρεται ο ειδικός μειωτήρας και το κουζινέτο της τέντας που πραγματοποιούν την κίνηση της τυλίγοντας/ξετυλίγοντας το πανί.

Το αντίβαρο της κατασκευής είναι μια σιδερένια γαλβανιζέ σωλήνα 1” ή 1 ¼ “ ίδιου μήκους με τον άξονα, που περνάει μέσα από μια ειδικά διαμορφωμένη θήκη στο τελείωμα του πανιού κάλυψης (στο σημείο όπου ξεκινάει η χαρακτηριστική κυματιστή ή ίσια γλώσσα). Η κατασκευή ασφαλίζει πιάνοντας το αντίβαρο στους ειδικούς γάντζους που έχουν τοποθετηθεί σε κάποιο σταθερό σημείο της υπάρχουσας υποδομής στο μέγιστο άνοιγμα της τέντας.

Για την κάλυψη των πλευρικών κενών ανάμεσα στο πανί και τις πλαϊνές κολώνες/τοίχο στήριξης μπορεί να τοποθετηθούν επιπλέον αλουμινένιοι οδηγοί που θα αγκαλιάζουν το πανί κατά την ρήση του κατευθύνοντας το αντίβαρο μέχρι να τερματίσει. Στο σημείο πλήρους ανοίγματος δύο πίροι περνούν από τους οδηγούς λειτουργώντας ως ασφαλιστικά για να κοντράρουμε το αντίβαρο και να τεντώσουμε το πανί. Υπάρχει δυνατότητα αυτοματοποίησης της κατασκευής.
  • +
  • Σταθερή
  • Όταν βρίσκεται τεντωμένη στα ασφαλιστικά της αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά συστήματα σκίασης
  • Εύκολο ανέβασμα και κατέβασμα χωρίς ιδιαίτερο βάρος ή αντίσταση
  • Οικονομική λύση
  • Δυνατότητα δημιουργίας παραθύρου με διάφανη ζελατίνη για μόνωση από νερό, αέρα και κρύο χωρίς να σκοτεινιάζει ο χώρος σας
  • Όταν είναι ανεβασμένη δεν φαίνεται τίποτα αφήνοντας την θέα ανεπηρέαστη

  • -
  • Είναι ασφαλής μόνο όταν είναι πλήρως ανεβασμένη ή πλήρως κατεβασμένη (ασφαλισμένη στους γάντζους/πίρους)
  • Συμμετοχή κατά την διαδικασία κουμπώματος