ΣΤΗΘΑΙΟ

ΣΤΗΘΑΙΟ

Διαχρονικό σύστημα τέντας. Μια ασφαλής και διαδεδομένη επιλογή για την κάλυψη της αυλής, του ρετιρέ και μεγάλων σε διάσταση ακάλυπτων χώρων.

Διαχρονικό σύστημα τέντας. Μια ασφαλής και διαδεδομένη επιλογή για την κάλυψη της αυλής, του ρετιρέ και μεγάλων σε διάσταση ακάλυπτων χώρων. Λειτουργεί ως υποκατάστατο πέργκολας μιας που προσφέρει κάλυψη σε οριζόντια γραμμή (τηρώντας κλίση τουλάχιστον 30%) ξεκινώντας από το σημείο τοποθέτησης του άξονα και καταλήγοντας σε ένα ειδικά διαμορφωμένο στηθαίο γαλβανιζέ στραντζαριστού ή σωλήνας . Προστατεύει από ήλιο, νερό και αέρα. Για την τοποθέτηση της χρειάζεται στήριξη στον τοίχο/μαρκίζα απ’ όπου θα ξεκινάει η τέντα και στερέωση των κολώνων του στηθαίου σε κάποιο σημείο ώστε να είναι λειτουργικό χωρίς να εμποδίζει την διέλευση σας στον χώρο.
Τα δομικά στοιχεία της συγκεκριμένης κατασκευής είναι ο άξονας, ο μειωτήρας, οι αντιρίδες, οι κολώνες, το στηθαίο, το πανί και το αντίβαρο.

Ο άξονας είναι η σωλήνα που έχει τυλιγμένο πάνω της το πανί και τοποθετείτε κατά μήκος της επιφάνειας (τοίχου/μαρκίζας) που θέλουμε να καλύψουμε. Στον άξονα επίσης μοντάρεται ο ειδικός μειωτήρας και το κουζινέτο της τέντας που πραγματοποιούν την κίνηση της τυλίγοντας/ξετυλίγοντας το πανί.

Το άνοιγμα του συστήματος επιτυγχάνεται με την χρήση των αντιρίδων, κάθετων προς τον άξονα σιδερένιων γαλβανιζέ σωλήνων 1 ¼ “ που λειτουργούν ως οδηγοί για το άνοιγμα/κλείσιμο της τέντας. Το μήκος τους καθορίζει την προβολή του συστήματος. Οι αντιρίδες καταλήγουν στο στηθαίο της κατασκευής το οποίο στηρίζουν στο έδαφος οι κολώνες με ειδικά ανταλλακτικά σύζευξης. Η Κατασκευή του στηθαίου και των κολώνων της τέντας μπορεί να γίνει από σιδερένιες γαλβανιζέ σωλήνες 1 ¼ “ είτε από γαλβανιζέ στραντζαριστό 80x40 βαμμένο στο χρώμα της επιλογής σας.

Το αντίβαρο της κατασκευής είναι μια σιδερένια γαλβανιζέ σωλήνα 1” ή 1 ¼ “ ίδιου μήκους με τον άξονα, που περνάει μέσα από μια ειδικά διαμορφωμένη θήκη στο τελείωμα του πανιού κάλυψης (στο σημείο όπου ξεκινάει η χαρακτηριστική κυματιστή ή ίσια γλώσσα) και φέρει πάνω του τα ράουλα (ροδάκια κίνησης) που είναι υπεύθυνα για την κύλιση της τέντας πάνω στις αντιρίδες συνδέοντας το πανί με τον βασικό σκελετό της.
 • +
 • Σταθερή
 • Όταν βρίσκεται τεντωμένη στο ασφαλιστικό της αποτελεί ένα από τα πιο ισχυρά συστήματα σκίασης
 • Εύκολο ανέβασμα και κατέβασμα χωρίς ιδιαίτερο βάρος ή αντίσταση
 • Δυνατότητα μεγάλης προβολής
 • Σκίαση μεγάλων σε εμβαδόν χώρων - εκμετάλλευση της αυλής σας

 • -
 • Είναι ασφαλής κατασκευαστικά όταν βρίσκεται κουμπωμένη και τεντωμένη στα ειδικά ανταλλακτικά κατά το πλήρες άνοιγμα της, ή όταν βρίσκεται πλήρως ανεβασμένη, όχι όμως στα ενδιάμεσα σημεία
 • Συμμετοχή κατά την διαδικασία κουμπώματος
 • Ο σκελετός της κατασκευής παραμένει ορατός (μόνιμα δομικά στοιχεία) όταν το σύστημα είναι ανεβασμένο
 • Οι κολόνες πρέπει να τοποθετηθούν σε κατάλληλα σημεία για να μην ενοχλούν